Vytisknout
Náš tým narazil ve II.kole Poháru PKFS na Nýrskou Okulu, která v KP přezimuje na 5.místě tabulky. Hrálo se na umělce v Sušici v sobotu 24.února za slunečného, ale mrazivého počasí. Hosté potvrdili roli favorita, byli lepším týmem, postupují do dalšího kola. Mochtín měl problémy v defenzivě, prohrával již 1:4, ale nezabalil to. Během 25 minut (od 60. do 85.minuty) dokázal srovnat na remisu 4:4, ale vzápětí znovu inkasoval. Oba týmy měly dva výrazné střelce utkání. U Mochtína to byl Jaroslav Pretzelmayer, autor všech 4 branek (!), u hostů pak Andrei Antonovics, který zaznamenal od 21. do 47.minuty zápasu čistý hatrick !

TJ Sokol Mochtín   -  FK Okula Nýrsko   4:5 (1:2).
Hostům patřil úvod utkání, do 18.min. si vytvořili tři velké šance, z toho jednou nastřelili tyč mochtínské branky. Ve 21.min. se již radovali z vedení, autorem golu byl Antonovics. Mochtín odpověděl bleskově, ve 23.min. vypíchnul míč stoperovi hostů Jar. Pretzelmayer, srovnává na 1:1. Hosté si vzali vedení zpět o pouhé dvě minuty později. Antonovics se dostal do solo úniku, obešel i mochtínského golmana  a pohodlně zakončil do prázdné brány. Nýrsko pak mělo do poločasu ještě dvě příležitosti, ale nedokázalo je proměnit, na 1:3 zvyšuje opět Antonovics až ve 49.minutě po další hrubce domácích obránců. A když o šest minut později přidává po brejkové akci Ondřej Kadlec další branku (na 1:4), vypadá to s Mochtínem hodně bledě ! Ten to však nezabalil, přidal na bojovnosti, povedlo se mu několik slibných akcí, začalo se mu dařit i v koncovce., především pak Jar. Pretzelmayerovi. Ten překonal zkušeného golmana hostů Moravce v 60., 80. a 85.minutě srovnal na 4:4, začínalo se znovu! Překvapení se však nekonalo. Kdyňský mladíček ve službách Nýrska Martin Trumpeš o dvě minuty později znovu potrestal nevalný výkon levé strany naší obrany, prošel lehce až před našeho golmana P.Kodeše a svým golem uzavírá účet zápasu na konečných 4:5. Rozhodoval Ladislav Fanfule z Bělé, AR Václav Červený a Zdeněk Štěpán, ŽK 0:1, 45 diváků. Sestava Mochtína : Kodeš Petr, Gajdušek David, Bejvl Jakub, Šafránek Jan (60. Podráský Jiří), Velek Tomáš, Dolejš Jiří, Dolejš Tomáš, Čeleda Jiří, Smolík Zbyněk (53. Novák Zdeněk), Cihlář Jaroslav, Pretzelmayer Jaroslav, branky Mochtína : PRETZELMAYER Jaroslav - 4

TRENINKY zůstávají v platnosti jako minulý týden ! 

Vzhledem k tomu, že má být opět  nepříjemný mráz, bude úterní trenink (27.2.) opět v tělocvičně Gymnázia v Klatovech se začátkem v 19,30 hod. (!), ve středu a pátek pak od 18,00 hod. v Mochtíně.

DALŠÍ PŘÍPRAVNÝ zápas "A" mužů se uskuteční v neděli 4.3.2018 od 15,30 hod. na umělce v Sušici, soupeřem Mochtína bude účastník I.B třídy SK Kdyně 1920.
K utkání se pojede auty, společný odjezd z Mochtína bude ve 14,20 hod. - nominace na pátečním treninku.

POZOR !  O dalším víkendu 10. - 11.3.2018 se již rozjíždí mistrovské jaro Krajských soutěží Plzeňského kraje ! So Mochtín "A" odehraje jarní úvodní zápas I.A třídy v sobotu 10.3. od 14,30 hod. v ŽICHOVICÍCH,  "B" muži So Mochtín pak v NE 11.3. budou hrát od 14,30 hod. na hřišti v Hrádku u Sušice přípravný zápas s SK Bolešiny ! 

Další zápas "A" mužů So Mochtín je plánován na SO 17.3.2018 se začátkem již v 11,00 hod. s Černicemi a bude odehrán na hřišti ve Velkých Hydčicích (!), "B" muži  pak v NE 18.3. odehrají od 13,00 hod. na hřišti v Hrádku u Sušice svůj poslední přípravný zápas před mistrovským jarem 2018 s dalším účastníkem OP - Tatranem Dlouhá Ves. Následně pak i béčko bude mít své mistráky III.třídy !

     Je proto nutné, aby se do treninkového procesu zapojili  obratem i další hráči "B" týmu - jako např. P. Lorenc, St. Strejc, Ji. Peleška, L.Kašpar, Ji. Švátora, T. Vlk, J. Hadáček, J.Křivánek, O.Šot a další, které jsme zatím na zimním treninku prakticky ještě neviděli !  

    
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 2133