Vytisknout
Za úmorného vedra se v sobotu 18.6.2022 odehrálo na hřišti v Mochtíně poslední mistrovské utkání I.A třídy sezony 2021/2022 Mochtín - Kralovice. Naši muži porazili čerstvého vítěze Poháru Plzeňského kraje těsně 1:0, v konečné tabulce dosáhli na své historické maximum - na 5.místo !
     
Celkem nasbíral Mochtín 46 bodů a skore 66:65 a z mužstev okr.Klatovy je na tom nejlépe. Sušice skončila se 42 body na 7.příčce, Luby se nakonec mohutným finišem zachránily a obsadily konečné 11. místo, Svéradice uhrály jen 23 bodů a pravděpodobně půjdou ze 14.místa do baráže o záchranu. Bohužel, Svatobor Hrádek nasbíral jen 14 bodů a měl by z posledního 15.místa spadnout do I.B třídy. Slavoj Žihle odstoupil ze soutěže po dardě v Mochtíně (9:1) již na jaře 2022 a byl veden jako 1.sestupující tým této druhé nejvyšší soutěže v Plzeňském kraji. Výše je již jen Okula Nýrsko, která skončila v Krajském přeboru na 2.místě a pak Klatovy "A", které skončily v Divizi, sk. A na 3.příčce !

...18.6.2022 - I.A třída mužů mistrovsky Sokol Mochtín - Sokol Kralovice  1:0 (0:0)

Za velikého vedra byl odehrán na precizně sestřiženém pažitu v Mochtíně poslední zápas sezony mezi Mochtínem a již jistým účastníkem baráže o postup do KP - Sokolem Kralovice. Celý první poločas měl Mochtín více ze hry i více šancí na vstřelení úvodní branky. Golman hostů Bodurka ale úspěšně zakročoval jak při zakončení J.Žiaka, tak i při dělovce Ji. Dolejše, držel čisté konto. Po přestávce zvyšují hosté iniciativu, vytváří si i šance, ale zakončení jim chybí. Na druhé straně se do velké šance na gol dostává v 57.min. po přihrávce Jar. Pretzelmayera Jan Žiak, jeho levačka však posílá míč těsně vedle brány hostů. V 61. minutě se ale již náš kanonýr brankově prosazuje. Po průnikové přihrávce Zd. Pláničky nedává vytáhlému golmanovi hostů šanci, posílá Mochtín do vedení 1:0. A tento stav se již nezměnil í když k tomu měly příležitosti obě strany. V samotném závěru zvonila nastřelená tyč hostující brány, břevno mochtínské brány na oplátku trefili i hosté. Pohodový zápas s přehledem odřídil Radek Brůha ze Sušice, na lajnách mu asistovali Jan Jakš a Kateřina Petrželková, ŽK 0:1, 50 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Lysek Jakub, Dolejš Jiří, Blažek Petr, Bejvl Jakub, Čeleda Jiří (46.Osvald Jaromír), Žiak Jan, Plánička Zdeněk, Šafránek Jan (77. Prokop Marek), Cihlář Pavel (46. Gajdušek David), Pretzelmayer Jaroslav (77. Švátora Petr /88. Strejc Stanislav), branka : ŽIAK Jan
      Potlesku a poděkování se v závěru utkání dočkal náš dlouholetý hráč Sokola Mochtín - střídající Petr Švátora (jinak zvaný "BLEK"), který letos oslaví již pětačtyřicítku a který se rozhodl, že bude již startovat jen za "B" tým. V "A" týmu to bylo dnes jeho poslední vystoupení ! 
    Po skončení tohoto zápasu následovala tradiční  d o k o p n á  našich mužů.

Fotky Pavla Šota ze zápasu s Kralovicemi naleznete v naší fotogalerii:

http://www.tjmochtin.cz/fotogalerie/category/241-mochtin-kralovice.html


Zítra
, v neděli 19.6.2022 se hraje v Mochtíně od 17,00 hod. poslední mistrovský zápas OP mužů
Sokol MOCHTÍN "B" - Okula NÝYRSKO "B" - přijďte se podívat !
Kategorie: Sport pro všechny
Zobrazeno: 781