Vytisknout
Covidová opatření nedovolila uspořádat tradiční Mochtínský přespolák s hromadnými starty a tak se pořadatelé rozhodli uspořádat letošní 49. ročník způsobem virtuálním. Mládežnické kategorie byly vypuštěny, ponechán byl jen hlavní okruh pro dorost a dospělé, který měřil 4300 metrů.

Start a cíl byl v Mochtíně před Fotbalkou, běželo se tradičně podél lesa k chatové oblasti Pila, z ní se po vyběhnutí pořádného krpálu dostali běžci do Těšetin, ze kterých se po silnici vraceli zpět do Sportovního areálu v Mochtíně.
         Trať tentokráte vyznačili Tomáš Dolejš a Karel Voráček, závod mohli běžci absolvovat od 8. do 14.května a výsledný čas nahlašovali uvedené dvojici. Kdo závod stihnul odběhnout do úterka 10.5., tak měl výhodu pěkného počasí. Pak se totiž spustil vydatný déšť a trať byla místy hodně rozmáčená. I přes nepřízeň počasí byla pěkná účast závodníků. Celkem se zúčastnilo 67 běžců z toho 22 žen a 45 mužů - všichni hodnoceni bez rozdílu věku.
        Osobně jsem měl velkou radost z toho, že si trať zaběhlo i hodně našich členů TJ Sokol Mochtín - převážně pak fotbalisté. Nejlépe si vedli dva naši klasičtí běžci, účastníci i dalších krosů okresní Ešus ligy: Vašek Anděl (4.místo za čas 15:54 min.) a Tomáš Dolejš (11. s časem 17:01), na 20. příčku dosáhl časem 18:25 min. hrající trenér našeho fotbalového áčka Jiří Dolejš.

       Vítězem se stal 29 letý Vojtěch Koželuh z Atletiky Klatovy. Tento v současnosti nejlepší běžec okresu Klatovy na středních a delších tratích zaběhl v úterý 10.5. výborný čas 14:25 min. , který již nikdo další neměl šanci překonat. 2. za ním skončil jeho oddílový kolega Jiří Procházka ml., 3. byl Vojtěch Opl ze STG Sušice, 4. Václav Anděl z TJ Sokol Mochtín, 5. Radek Holub z TJ Start Luby a 6. Pavel Jílek reprezentující Cykloservis Malát Klatovy, atd. 

         Tato šestice mužů je zvána k vyhodnocení a ocenění, které proběhne v úterý 17.5.2021 od 17,30 hod. na atletickém stadiónu v Klatovech

stejně tak bude oceněna  i níže uvedená šestice žen, která zaběhla nejrychlejší časy na letošním Mochtínském přespoláku v tomto pořadí : 1. místo vybojovala teprve 16 letá Štěpánka Hanušová (18:04 min.), 2. byla Eliška Hanušová, 3.Anna Řezáčová (všechny Atletika Klatovy), 4. Hana Hanzlíková, Eaglovice team, 5. Vendula Haladová (Atletika Klatovy a jako 14 letá nejmladší účastnice závodu), 6. Hana Žohová (Eaglovice team), atd.

      Pořadí na dalších místech - viz dokumenty vlevo pod: Mochtínský běh 2021 - výsledky

Fotky z vyhlášení a ocenění + další, které jste již poslali, nebo ještě pošlete na můj mail : Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. - budou postupně zadány do fotodokumentace na tomto našem webu.
Kategorie: Sport pro všechny
Zobrazeno: 1331