Vytisknout
9.ročník turnaje v halové kopané seniórů nad 45 let "O putovní pohár TJ Sokol Mochtín" 2014 vyhrála stará garda FK Horažďovice. Tradiční akce, kterou pořádal náš odbor Sport pro všechny TJ Sokol Mochtín,proběhla v sobotu 11.1.2014 v hale ZŚ Čapkova v Klatovech za účasti 8 družstev, když se přihlášený devátý tým (Sokol Dlažov) těsně před konáním turnaje z účasti omluvil. Startovali tradiční účastníci, nováčkem byl pouze tým Tučňáci, vedeni hrajícím VM Jiřím Šmolcem.

    Nejdříve se hrálo systémem každý s každým ve dvou skupinách, pak o konečné pořadí. Hrálo se bojovně, ale slušně, nikdo se nezranil. Na řízení zápasů se pdíleli ing. Jiří Dolejš st., Jaroslav Pavlík a Karel Šnour.

Skupinu "A" - vyhrály Luby se 6 body a skorem 5:4, 2. Horažďovice získaly také 6 bodů a skore 3:2, 3. ASPV Sušice  3 body a skore 5:4, 4. Tučňáci uhráli též 3 body a skore 1:4.

Skupinu "B" - vyhrál Mochtín s 5 body a skorem 4:3, ze 2.místa postoupilo do semifinále i dr. Vejce, které uhrálo 4 body a skore 3:3, 3.1.FC Sušice - 3 body a skore 2:2, 4. Žihobce - 2 body a skore 1:2.

1. semifinále - přineslo překvapení, když favorizované Luby (loňský vítěz turnaje) prohrály nečekaně s týmem Vejce 0:2. Goly vítězů stříleli Evžen Mazánek a Jaromír Veselý.

2.semifinále - přineslo vyrovnaný souboj o postup do finále mezi Mochtínem a SG Horažďovice. Pořadatelský tým vedl brankou Jiřího Tomana, ale agilnější hosté dvěma goly šikovného Františka Malíka výsledek otočili na 1:2.

v utkání o 7. - 8.místo - skončilo utkání Žihobce - Tučňáci smírně 1:1, když za domácí skoroval Václav Kotrba, za Tučňáky srovnával kuriózní brankou Jiří Šmolc. Penaltovou loterii pak následně vyhráli Tučňáci 3:2.

v utkání o 5.-6.místo - došlo k souboji dvou týmů, které na turnaji reprezentovaly město na Otavě. Po vyrovnaném průběhu zvítězil 1.FC Sušice nad ASPV TJ Sušice těsně 1:0, když vítěznou branku vsíti lPetr Prosser.

v utkání o 3. - 4.místo si Arosa Luby hladce poradila s Mochtínem 3:0, když za vítěze se dvakrát trefil Karel Šnour a jednou Ivan Šillar

ve finalovém duelu  Vejce - Horažďovice - se již překvapení nekonalo. Favorizovaná SG Horažďovice měla vyrovnanější tým a hlavně dva pohotové střelce Zdeňka Fremra a Františka Malíka, kteří rozhodli o výhře svého mužstva  2:0.

Konečné pořadí turnaje :  1. SG FK Horažďovice, 2.Vejce, 3. Arosa Luby, 4. Sokol Mochtín, 5. 1.FC Sušice, 6. ASPV TJ Sušice, 7.Tučňáci, 8. TJ Žihobce

Vítězný tým SG Horažďovice odehrál turnaj v úsporné sestavě : Jiří Mazuch, Josef Švarc, Zdeněk Fremr, Josef Sova, František Malík a Bronislav Dupal

Druhý finalista - team Vejce hrál v sestavě : Stanislav Bejvl, Jaroslav Pavlík, Evžen Mazánek, Jaromír Veselý, Miloslav Hamák, Josef Veselý, Václav Bouzek a Pavel Niemetz

Třetí Luby získaly bronzovou příčku v sestavě : Ivan Havlovic, Miroslav Křížek, Karel Křížek, Karel Šnour, František Kalista, Karel Šůs, Zdeněk Krejčiřík, Josef Pohlreich a Ivan Šillar

Sokol Mochtín - hrál v sestavě : Jaroslav Cihlář st., Lubomír Hebnar, Jiří Dolejš st., Josef Andrle, Jiří Toman a na poslední chvíli zajištěný Milan Kisac, když bez omluvy nedorazil V.Vávra, těsně před turnajem se omluvil Zb. Fait a ráno v den konání turnaje i Pa. Toman (!) - takže uvedená neúčast "jistých" hráčů dost negativně narušila náš tým. Škoda. Moje poznámka k této situaci: takhle si to (od nominovaných a zajištěných hráčů) pro příští ročník rozhodně nepředstavuji

Turnaj byl zakončen vyhlášením výsledků, předáním diplomů, pohárů a cen nej. družstvům a také jednotlivcům, mezi kterými byli :

nejlepší hráč turnaje  - František MALÍK  - FK Horažďovice

nejlepší střelec - Karel ŠNOUR - Arosa Luby, autor 5 branek

nejstarší účastník - Jiří STREJC - 1.FC Sušice (13.3.1946 - t.j. 68 roků !)

    .... děkuji všem účastníkům za pěkné výkony i vzorné - sportovní chování, těším se s Vámi na další, jubilejné 10. ročník v úvodu roku 2015 !!!
Kategorie: Sport pro všechny
Zobrazeno: 2173