Vytisknout
Ve slavnostní části programu Oslav 50. výročí založení fotbalu v Mochtíně a 110. výročí vzniku TJ Sokol Mochtín, které proběhly v Kulturním domu v Hoštičkách v sobotu 26.11. 2022 byl vyhlášen a oceněn též "Sportovec TJ Sokol Mochtín roku 2022" -  Jiří DOLEJŠ mladší.

     Jiří tento titul získal již poněkolikáté, ale tentokrát nejpřesvědčivěji. V tomto roce byl nejen vůdčí osobností  fotbalového áčka mužů Sokola Mochtín (coby hrající trenér), hrající úspěšně krajskou I. A třídu, ale zároveň se též v letní přestávce stal absolutním vítězem 12. ročníku závodu "1000 MILES Adventure 2022" !
     Stal se vítězem v hlavní kategorii mužů do 50 let a to v disciplině MTB. Jižní trasu tohoto non-stop závodu vlastní silou bez zabezpečení, která měřila 1630 km, zdolal na horském kole za 8 dnů, 7 hodin a 40 minut !  Startovalo se na hranicích s Ukrajinou v obci Sedlice a končilo na západě Čech v Třebeni u Chebu, trasa vedla v obtížných horských terénech. Tento závod s mezinárodní účastí nedokončila řada skvělých závodníků, ale "náš Jiří" se stal jeho vítězem - skvěle reprezentoval nejen naší TJ, ale celý okres Klatovy.   K tomu mu srdečně blahopřejeme !

https://klatovsky.denik.cz/ostatni_region/sumavsky-vlk-to-dokazal-fotbalovy-trener-vyhral-jizni-trasu-brutalniho-zavodu-20.html
Kategorie: Rekreační sport
Zobrazeno: 516