Vytisknout

V neděli 31. 3. 2024 zvítězilo béčko mužů TJ Sokol Mochtín nad TJ Sokol Veřechov 5:1 po poločase 4:0, když ve 2. poločase bohužel nenavázalo alespoň na výkon z poločasu prvního, neboť výsledek zápasu měl jistě být o hodně vyšší, než byl konečný stav na konci tohoto utkání. Většina hráčů se však uspokojila s průběžným výsledkem, chyběl větší pohyb a nabídka pro míč, přesto jsme získali velmi cenné 3 body do tabulky. 

31. 3. 2024 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Mochtín B – TJ Sokol Veřechov 5:1 (4:0)

Na tento 1. domácí zápas jarní části soutěžního ročníku 2023/2024 se sešlo 15 hráčů. V brance se prostřídali Dan Prokop s Vlastou Hromadou, když každý odchytal jeden poločas. Pomoci nám také přišli Kuba Bejvl, Honza Žiak, Matěj Kapusta a tradičně Jarda Pretzelmayer a další mladí hráči, kteří již nastupují za áčko v I. B třídě, za což jim patří poděkování, stejně jako trenérovi „A“ mužstva Vladimíru Kudláčkovi, který kluky pustil a který zároveň vede tréninkový proces, jehož se účastní samozřejmě také hráči „B“ mužstva, kteří tak nabírají cenné zkušenosti v mužské kategorii se spoluhráči z áčka, navíc přes zimní přípravu téměř všichni kvalitně potrénovali a většina těchto pravidelně trénujících hráčů tak nabrala potřebnou fyzickou kondici, která v podzimní části soutěže většině hráčů tolik chyběla.

Na domácím trávníku jsme se střetli již s tradičním soupeřem, o kterém jsme věděli z minulých zápasů, jak bude pravděpodobně hrát, rovněž jsme chtěli napravit zbytečnou ztrátu 2 bodů za remízu na soupeřově hřišti v podzimní části soutěže a také na prohru v 1. kole jarní části soutěže na hřišti v Rabí proti domácím Buděticím. Od začátku utkání jsme byli lepším mužstvem, bylo však třeba proměňovat vytvořené brankové příležitosti. Již v 7. minutě musel střídat náš levý záložník Adam Bauer po úderu míčem do oblasti hlavy, na hřiště se tak dostal žolík Matěj Kapusta, který po svém příchodu na hřiště dokázal v 1. poločase 2krát skórovat do soupeřovy sítě. Střelecky se v tomto poločase rovněž prosadil Honza Žiak a také Kuba Bejvl z pozice pravého stopera. 3 asistence na branky si připsal velmi dobře hrající kapitán béčka Petr „Black“ Švátora z pozice levého stopera. Další naše šance ovšem zůstaly trestuhodně nevyužité. Po 1. poločase tak platilo skóre 4:0 v náš prospěch.

Do 2. poločasu jsme prostřídali, do branky se postavil místo Dana Prokopa Vlasta Hromada, místo kapitána Petra Švátory přišel na hřiště Michal Karlubík, který však nastoupil na svůj tradiční post pravého beka, místo Petra Švátory na místo levého stopera se posunul Kuba Bejvl, na jehož místo se pak z pravé strany obrany přesunul Jirka Peleška. Na pravou zálohu přišel místo Honzy Žiaka Ondra Sedláček, do útoku se za vystřídaného Jardu Pretzelmayera posunul z levé zálohy Pavel Kovařík, na jeho post se pak vrátil vystřídaný Adam Bauer. Střídající Michal Karlubík uviděl hned ve 46. minutě při svém prvním souboji žlutou kartu za zákrok na hostujícího hráče, což bylo nepříjemné, ale Michal si již od této doby dával velký pozor a zápas jsme tak dohráli v plném počtu. Tempo hry ve 2. poločase postupně upadalo, místo toho abychom soupeře tzv. přejeli a dorazili, tak se hra v polovině tohoto poločasu pohybovala většinou mezi velkými vápny. Z „nudné šedi“ vystoupila pouze povedená akce ze 66. minuty utkání, kdy po dobře sehrané akci vsítil gól v tomto zápase výborně hrající Matěj Kapusta, čímž dovršil hattrick. Po této brance jsme se zvedli a vypracovali si spoustu brankových příležitostí, naši hráči je však nedokázali proměnit. Na druhé straně hřiště si hosté vybojovali rohový kop, který zakončil polovlastní brankou hostující Jiří Brabec, pro kterého to byl první kontakt s míčem po svém příchody na hřiště, to běžela 78. minuta utkání. Místo toho, abychom ještě zabrali a vyprovodili soupeře ze hřiště s daleko vyšším rozdílem ve skóre, tak se zápas spíše dohrával. Přesto je třeba ocenit 3 získané body do tabulky III. třídy, je ovšem třeba zabodovat také v příštím venkovním zápase na hřišti zálohy Dukly Janovice.

Zápas s přehledem odřídila trojice rozhodčích ve složení Mazán Jan ml. jako hlavní rozhodčí, jako AR1 Mazán Jakub a jako AR2 Mazán Jan st. (rodinné trio otec se syny). ŽK 1:1, 65 diváků.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel (2. poločas Hromada Vlastimil) – Peleška Jiří (2. poločas Karlubík Michal), Bejvl Jakub, Švátora Petr (K) (2. poločas Peleška Jiří), Smolík Radek – Podráský Jiří, Horský Michal – Žiak Jan (2. poločas Sedláček Ondřej), Kovařík Pavel (od 7. minuty Kapusta Matěj), Bauer Adam (od 7. do 45. minuty Kovařík Pavel) – Pretzelmayer Jaroslav (2. poločas Kovařík Pavel)

Branky: KAPUSTA Matěj 3, ŽIAK Jan, BEJVL Jakub – Brabec Jiří

Zápis o utkání

Utkání soutěže

Tabulka III. třídy 2023/2024


Další zápas odehraje naše BÉČKO mužů v neděli 7. 4. 2024 od 16:30 hodin v Janovicích proti místnímu béčku.

Odjezd z Mochtína v 15:15, z Klatov od pošty v 15:20, sraz v Janovicích do 15:30.


P1060388


P1060389


P1060390


P1060397


P1060401


P1060413

Kategorie: Muži B
Zobrazeno: 193