Vytisknout

V sobotu 4. 11. 2023 od 14:00 hodin sehrálo béčko mužů poslední mistrovský zápas podzimní části sezóny 2023/2024 III. třídy na hřišti tradičního soupeře TJ Tatran Velké Hydčice, kde po vyrovnaném průběhu zápasu po trestuhodných hrubých chybách prohrálo 1:4, po poločase 0:3.

4. 11. 2023 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Tatran Velké Hydčice – TJ Sokol Mochtín B 4:1 (3:0)

Na tento poslední mistrovský zápas jsme měli k dispozici 14 hráčů, na lavičce náhradníků jsme tak tentokrát měli jen 3 hráče. Kvůli zranění i nadále chyběli Pavel Kovařík, také oba brankáři Petr Rajtmajer a Jirka Vláčil. Omluveni byli Ondra Šup, Martin Sádlík, Jarda Pavlík, Matěj Kapusta, Michal Karlubík, Pepa Rašek a Tomáš Král. Do branky se tak tentokrát musel postavit kapitán Petr Švátora. Do utkání jsme nastoupili v trochu pozměněné sestavě, neboť na nedělní zápas áčka odpočívali také Jarda Pretzelmayer a Standa Strejc.

Od začátku zápasu se hrál v poli vyrovnaný zápas, o jehož výsledku nakonec rozhodly hrubé chyby v naší defenzivě. Domácí se ujali vedení ve 24. minutě zápasu, kdy se po přihrávce od brankové čáry po úniku po naší levé straně obrany a následné přihrávce na hranici našeho pokutového území do míče opřel domácí kanonýr Jaromír Hlaváč, který nedal našemu brankáři pražádnou šanci na míč zareagovat. Druhou branku přidal stejný hráč o pouhé 3 minuty později, když využil vypadnutí míče našemu brankáři a zakončil do prázdné branky. Třetí branku přidali domácí hráči ve 40. minutě, kdy se z nějakých 20 metrů trefil domácí kapitán Zděnek Prokopec, který vyslal na naši branku střelu, která tzv. „zaplavala“, a náš brankář na změnu směru nestačil bohužel zareagovat. Tímto výsledkem také skončil 1. poločas. Do kabin jsme však odcházeli s nadějí, že ve 2. poločase s výsledkem ještě něco uděláme. Bohužel se nám v 1. poločase zranil Míra Biedermann, kterého nahradil Adam Bauer, a také Jirka Švátora, na jehož místo se přesunul zmiňovaný Adam Bauer, místo kterého se posunul z útoku Michal Horský, a do středu zálohy přišel zkušený Petr Toman.  

2. poločas jsme začali celkem aktivně, ovšem bez vytváření brankových příležitostí, v útoku jsme totiž tento zápas byli úplně „jaloví“. Ze stopera se tak do útoku přesunul Láďa Potužník, ne jeho místo se přesunul Jirka Peleška a před něj pak Jirka Podráský. Naše útočné snahy se tímto přesunem zvýšily, stále ovšem bez brankového vyjádření. Navíc jsme opět začali doplácet na naše slabiny, kterými jsou již několikrát zmiňovaná fyzická kondice, větší bojovnost, nasazení a patřičná tvrdost v osobních soubojích. V 69. minutě zápasu po další neuvěřitelné chybě našeho pravého obránce, který sám na hranici velkého vápna nevěděl, co s míčem, nahrával tak zpět mezi našeho brankáře a stopera, míč si ovšem našel domácí kapitán Zdeněk Prokopec a svým druhým gólem zvyšoval na 4:0. Byl to opět velmi laciný gól v naší síti. Zkorigovat výsledek a vsítit alespoň čestnou branku se podařilo až našemu Láďovi Potužníkovi, který v 79. minutě snížil na konečných 1:4 z našeho pohledu. Do konce zápasu se již výsledek nezměnil, a tak jsme zakončili podzimní část sezóny další zbytečnou porážkou, neboť všechny branky soupeř vstřelil po našich obrovských hrubých chybách. Zápasu by spíše slušela remíza, ale to bychom museli být v útoku nebezpeční a museli bychom se vyvarovat takovýchto individuálních hrubých chyb v naší defenzivě.

Po tomto posledním podzimním zápase bude následovat zimní přestávka, během které by se všichni hráči měli nějak udržovat ve fyzické kondici, informace o případných dobrovolných trénincích v Mochtíně nebo někde jinde budou upřesněny na těchto webových stránkách nebo ve WhatsAppové skupině Béčka. Je potřeba se potom ovšem zapojit do zimní přípravy, aby se s naším postavením v tabulce dalo na jaře ještě něco dělat, tak abychom se mohli pokusit III. třídu ještě zachránit. Bez práce a sebeobětování všech hráčů na trénincích, a hlavně v jarních mistrovských zápasech, to však bohužel nepůjde.

Zápas s přehledem odřídil hlavní rozhodčí Zdeněk Hájek, na lajnách mu asistovali laici, za nás jako AR2 Milan Žiak ml., ŽK 0:1 (Podráský Jiří), 55 diváků.

Sestava Mochtína: Švátora Petr (K), Smolík Radek, Potužník Ladislav, Peleška Jiří, Höfler David Josef, Biedermann Miroslav, Podráský Jiří, Kubalík Petr, Švátora Jiří, Horský Michal, Smolík Jakub, střídali Bauer Adam, Toman Petr a Uldrych Pavel¨

Branky: Hlaváč Jaromír 2, Prokopec Zdeněk 2 – POTUŽNÍK Ladislav

Zápis o utkání

Utkání soutěže

Tabulka III. třídy 2023/2024


V sobotu 11. 11. 2023 po
návratu našeho áčka z Blovic proběhne v Mochtíně ve Fotbalce společná dokopná A i B mužstva.

Kategorie: Muži B
Zobrazeno: 415