Vytisknout

V neděli 17. 9. 2023 od 15:00 hodin sehrálo mochtínské béčko 6. mistrovský zápas podzimní části sezóny 2023/2024 III. třídy na hřišti ve Veřechově. V zápase jsme 2krát vedli, přesto jsme zápas nedokázali dotáhnout do vítězného konce, a nakonec musíme být s bodem spokojeni, přestože jsme před zápasem i v jeho průběhu mysleli na body 3.

17. 9. 2023 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Veřechov – TJ Sokol Mochtín B 2:2 (1:1)

Na tento venkovní mistrovský zápas se náš sešlo pouze 14, na lavičce náhradníků jsme tak měli 3 hráče. Navíc jsme tentokrát neměli gólmana, když nebyl ani Jirka Vláčil, ani Petr Rajtmajer. Do brány tak musel univerzál a kapitán mužstva Petr Švátora, který obdržel jen jeden gól, který byl navíc vlastní. Po vydařeném sobotním zápase za „áčko“, kdy hostující Losiné nasázel 5 gólů, nám přišel pomoci Jarda Pretzelmayer, který během 1. poločasu vystřídal několik postů a ve 2. poločase, po zranění zad Petra Švátory, nakonec i s kapitánskou páskou skončil v bráně, kde odchytal celý poločas a předvedl velmi dobrý výkon, když obdržel rovněž jednu branku.

Do zápasu jsme vstoupili velmi vlažně, domácí si vytvářeli šance a 2krát dokonce rozezvučeli tyč za zády našeho brankáře Petra Švátory. Postupem času jsme se však dostávali do hry, velmi dobře hrál v této části zápasu střední záložník Petr Kubalík, který držel střed hřiště a tvořil naši hru. Již v 1. poločase se na hřiště dostal střídající Matěj Škoch, který se postavil na střed zálohy k Petru Kubalíkovi, do útoku se posunul Jarda Pretzelmayer. Matěj vystřídal v útoku hrajícího Pepu Raška, který se však záhy na hřiště vrátil místo lehce zraněného Michala Horského. I my jsme si v této době vytvářeli šance, včetně rohových kopů, brankáře domácích jsme však stále nemohli překonat. Povedlo se to až ve 35. minutě zápasu, kdy Jarda Pretzelmayer po svém úniku po pravé straně hřiště naservíroval míč na zadní tyč na Pepu Raška, který míč s přehledem uklidil do domácí svatyně, přestože se nejednalo o lehkou pozici, když střílel téměř z nulového úhlu. Z vedení jsme se však dlouho neradovali, protože po rohovém kopu domácích jsme nedokázali skákající míč odvrátit od naší branky a smolný vlastní gól si dal náš stoper Láďa Potužník, to běžela 39. minuta utkání. Do konce poločasu se již skóre ani na jedné straně nezměnilo, a tak se do kabin k poločasové přestávce odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

V průběhu 1. poločasu se zranil zaskakující brankář Petr Švátora, když si poranil záda, poločas ještě dochytal, ale do 2. poločasu ho musel vystřídat výše zmiňovaný Jarda Pretzelmayer. Do 2. poločasu, kromě nuceného střídaní brankáře, se na hřiště dostali rovněž zbývající hráči z lavičky, Adam Bauer a Kuba Smolík, kteří vystřídali Mirka Biedermanna a Michala Horského, když Adam hrál na levé straně zálohy a Kuba potom v útoku. Ve 2. poločase jsme byli lepším týmem, ale opět jsme ztroskotali na neproměňování šancí. Ujala se pouze hlavička hrajícího trenéra Jirky Podráského, který po zahrání rohového kopu hlavičkou zády k bráně se štěstím do šibenice podruhé překonal domácího gólmana, to bylo v 74. minutě a nic nenasvědčovalo tomu, že bychom si z Veřechova neměli odvézt 3 body. Bohužel jsme opět přestali hrát, domácí přeskupili řady a dopředu se dostal stoper Jan Želíska, který v 80. minutě zápasu vyškolil na našem velkém vápně asi čtveřici našich hráčů a s přehledem vstřelil vyrovnávací branku na konečných 2:2, když do konce zápasu se již ani jednomu ze soupeřů skórovat nepodařilo. Této brance však předcházela vyložená šance Kuby Smolíka, který nikým neatakován mezi malým vápnem a penaltou nedokázal dostat míč za domácího gólmana, velká škoda, mohlo být o osudu utkání rozhodnuto.

Remízový výsledek 2:2 a jeden získaný bod nakonec asi musíme brát, neboť domácí hráči si rovněž vytvořili velmi dobré brankové příležitosti, je však škoda, že po každé vstřelené brance si do cca 5 minut necháme dát vyrovnávací branku. Možná je chybou, že jsme chtěli vstřelit za stavu 2:1 další branku a nesoustředili se na ubránění tohoto výsledku. Je však třeba se z toho oklepat a poučit se do dalších zápasů.

Velmi dobře zahrál na středu zálohy výše zmiňovaný Petr Kubalík, snažili se všichni mladíci, ostatní hráči si rovněž odehráli své, přesto všichni mochtínští fotbalisté vědí, že mohou hrát určitě lépe, u některých hráčů je potřeba, aby zapracovali především na fyzické kondici, a pokud nemohou na trénink, tak by pro ně neměl být problém si jít ve volném čase alespoň zaběhat. Dalším naším současným problémem je menší bojovnost a zaujatost pro hru, také jsme tzv. měkcí, když někteří naši hráči prohrávají spoustu osobních soubojů, ve kterých je potřeba přitlačit a také se těchto soubojů účastnit, i když to někdy „bolí“. Je potřeba, aby celé mužstvo na sobě neustále pracovalo, účastnilo se, pokud možno, co nejvíce tréninků nebo se připravovalo alespoň individuálně, pak jistě přijde další zlepšení výkonnosti a s tím spojené lepší výsledky.

Zápas s přehledem odřídil Dušek Václav, na lajnách mu asistovali AR1 Burda Josef a AR2 Anšlág Petr, všechny 3 rozhodčí je třeba pochválit za předvedený nestranný výkon bez chyb.

ŽK 1:1, 50 diváků.

Sestava Mochtína: Švátora Petr (K) (2. poločas Pretzelmayer Jaroslav (K)), Karlubík Michal, Potužník Ladislav, Podráský Jiří, Höfler David Josef, Biedermann Miroslav, Kubalík Petr, Pretzelmayer Jaroslav, Smolík Radek, Rašek Josef, Horský Michal, střídali Škoch Matěj, Bauer Adam a Smolík Jakub

Branky: RAŠEK Josef, PODRÁSKÝ Jiří – vlastní (L. Potužník), Želíska Jan

Zápis o utkání

Utkání soutěže

Tabulka III. třídy 2023/2024


Další mistrovský zápas odehraje náš "B" tým mužů doma v Mochtíně, a to v neděli 24. 9. 2023 od 16:30 hodin s FK Dukla Janovice B.

Kategorie: Muži B
Zobrazeno: 398