Vytisknout

V sobotu 2. 9. 2023 opět netradičně už od 14:00 hodin odehrálo mochtínské béčko 4. mistrovský zápas podzimní části sezóny 2023/2024 III. třídy na hřišti v Hartmanicích. Po velmi slibném začátku zápasu získali domácí po našich chybách při bránění náskok 3:0 již v 1. poločase, ve 2. poločase po poločasovém vystřídání zraněného brankáře a dalších hráčů ze základní jedenáctky rozvlnili domácí hráči síť naší branky ještě 6krát, konečný výsledek je tak pro nás dalším výsledkovým debaklem. Po prvních čtyřech odehraných duelech se tak nacházíme pořád na posledním místě tabulky III. třídy s těžko uvěřitelným skóre 3:30.

2. 9. 2023 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Hartmanice – TJ Sokol Mochtín B 9:0 (3:0)

Na tento venkovní mistrovský zápas se nominovalo 18 hráčů, do zápisu lze ovšem napsat pouze 16 hráčů, takže na dva hráče se tentokrát opět nedostalo. Na zápas do Hartmanic jsme odjeli zase v omlazené sestavě, z mladíků chyběl zraněný Pavel Kovařík. Na lavičce jsme tak měli k dispozici 5 hráčů. Hrálo se už od 14:00 hodin, a přestože bylo slunečné počasí, tak nepanovalo takové horko, horko nám ovšem bylo od 24. minuty utkání, když jsme dostali 1. gól. Podle výsledku těžko někdo, kdo zápas neviděl, uvěří, že do této doby jsme domácím byli vyrovnaným soupeřem a vytvořili jsme si také šance ze spousty rohových kopů a také z VPK, největší šanci chytil výborným zákrokem domácí brankář našemu kapitánovi Petru Švátorovi právě z VPK.

První branka domácích padla ve 24. minutě zápasu, když domácí kapitán, zkušený Josef Sládek, po úniku po naší levé straně hřiště dokázal přesně nacentrovat míč přes Jirku Pelešku od brankové čáry do pokutového území, kde se domácí střelec zápasu Michal Šimek svým důrazem dokázal dostat přes našeho bránícího hráče Michala Karlubíka k hlavičce a nedal našemu brankáři Jirkovi Vláčilovi žádnou šanci. O pouhé 4 minuty později kopali domácí fotbalisté další ze série rohových kopů, po hlavičkovém souboji našeho Jirky Pelešky s domácím střelcem 1. branky, se míč od našeho bránícího hráče bohužel odrazil od jeho hlavy přesně do naší levé šibenice a náš gólman byl opět bez šance. Aby toho nebylo málo, tak další gól přidali domácí fotbalisté o dalších 7 minut později, když po špatně odkopnutém míči od naší brány naším stoperem Láďou Potužníkem se domácí dostali do snadného protiútoku, gólu ještě mohl zabránit náš předstoper Jirka Podráský, tomu ale udělal domácí hráč kličku a navedl si míč před velké vápno a utaženou střelou poslal potřetí míč za záda našeho gólmana, přestože střela byla prudká, tak nebyla umístěna tak, že by se vůbec nedala chytit. V 1. poločase po trefení míčem musel odstoupit otřesený pravý obránce Michal Karlubík, místo něj přišel na pozici pravého záložníka Michal Horský a na beka se stáhl Radek Smolík. Ještě v 1. poločase také střídal Martin Sádlík, na hřiště přišel Pavel Uldrych. Do konce poločasu se již skóre zápasu nezměnilo, k poločasové přestávce se odcházelo do kabin za stavu 3:0 pro domácí.

Již v průběhu 1. poločasu se ovšem zranil brankář Jirka Vláčil, když si poranil záda, poločas ještě dochytal, ale do 2. poločasu ho musel vystřídal náš kapitán Petr Švátora, který předtím hrál v útoku. Do 2. poločasu jsme kromě nuceného střídaní brankáře, udělali za stavu 0:3 další 3 změny, když byli vystřídáni starší hráči, předstoper Jirka Podráský a střední záložník Petr Kubalík, na hřiště se dostali zbývající 3 mladíci, Adam Bauer na pozici levého obránce, Míra Biedermann na místo středního záložníka a Kuba Smolík do útoku, na hřiště se také vrátil v 1. poločase střídaný Martin Sádlík na pozici pravého záložníka. Již ve 48. minutě překonal našeho náhradního brankáře domácí hráč Lukáš Mačuda, v 51. a 57. minutě zkompletoval hattrick domácí ostrostřelec Michal Šimek. Do konce zápasu jsme inkasovali ještě další 3 branky, nejprve v 61. minutě z dálky „načapal“ Petra Švátoru v naší brance dalekonosným pokusem z půlky domácí střelec 3. gólu Daniel Vlasák, poté se ještě prosadil střídající Václav Rauner a skóre zápasu uzavřel v 86. minutě střelec zápasu Michal Šimek. V 2. poločase jsme opět využili hokejového střídání, když si o vystřídání samo řeklo několik hráčů, takže se zpátky na hřiště dostali postupně Michal Horský, Michal Karlubík i Jirka Podráský. Je ovšem zarážející, že se nechají vystřídat také hráči, kteří na hřiště přijdou až v 2. poločase. Nejen v prvním, ale také ve druhém poločase jsme si vytvořili nějaké šance, opět však bez gólového efektu, největší šanci spálil ve 2. poločase sám před brankářem Pavel Uldrych, z VPK poslal míč jen do rukou domácího brankáře, který v zápase předvedl několik výborných zákroků, Jirka Podráský.

Konečný výsledek je pro nás vzhledem k průběhu půlky prvního poločasu krutý, ale opět jsme doplatili na špatné bránění, prohrávání osobních soubojů, špatně dostupování domácích hráčů a také dopředu jsme nebyli kvalitní, když jsme kazili i jednoduché přihrávky. Je na čase se pokusit tuto černou čtyřzápasovou bilanci přerušit již v domácím zápase proti FK Budětice, který je zatím také bez bodů. V prvních cca 30 minutách zápasu zahrál velice dobře v útoku Pepa Rašek, který byl po noční směně, a bohužel se tak brzy „utavil“. V 1. poločase si své odehrál Petr Kubalík, který se do velkého fotbalu vrací ve svých 41 letech po 15leté odmlce. Ostatní hráči zřejmě odehráli svůj standard, doufejme, že se hlavně u mladíků jedná pouze o standard dočasný a že se budou nadále jen zlepšovat, na což poukazoval hlavní rozhodčí, který nás pískal také v Kašperských Horách a který konstatoval, že mladí hráči se oproti venkovnímu zápasu před 14 dny zlepšili, skóre zápasu tomu ovšem nenasvědčuje, přesto tento pohled hlavního arbitra je pro mladíky pozitivní a je potřeba, aby na sobě neustále pracovali a další zlepšení výkonnosti na sebe nenechá dlouho čekat.

Zápas s přehledem odřídil Jiří Steinbach, na lajnách mu asistovali laici, za nás jako AR2 Škoch Matěj. ŽK 1:2, 30 diváků.

Sestava Mochtína: Vláčil Jiří, Karlubík Michal, Potužník Ladislav, Podráský Jiří, Peleška Jiří, Smolík Radek, Kubalík Petr, Höfler David Josef, Sádlík Martin, Rašek Josef, Švátora Petr (K), střídali Horský Michal, Uldrych Pavel, Bauer Adam, Biedermann Miroslav a Smolík Jakub

Branky: Šimek 4, Vlasák 2, Mačuda, Rauner, vlastní (J. Peleška)

Zápis o utkání

Tabulka III. třídy 2023/2024

Další mistrovský zápas odehraje náš "B" tým mužů doma v Mochtíně, a to v neděli 10. 9. 2023 od 17:00 hodin s FK Budětice.



Kategorie: Muži B
Zobrazeno: 423