Vytisknout

V neděli 28. 5. 2023 se naše „B“ mužstvo radovalo z výhry 6:2 nad rezervním týmem FK Svéradice, když se o nakonec vysokém vítězství rozhodlo v posledních 15 minutách zápasu.

28. 5. 2023 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Mochtín B – FK Svéradice B 6:2 (2:0)

Na tento další důležitý zápas se sešlo 15 hráčů, bohužel nedorazil AR2, a tak tuto funkci zastal Jaroslav Pavlík, kterému je třeba poděkovat, že se tzv. obětoval a místo hraní šel mávat, pouze připraven byl Tomáš Král, takže do zápasu nakonec zasáhlo 13 hráčů. V průběhu zápasu se navíc zranil kapitán Stano Jarabica i zastupující kapitán Petr Švátora, takže jsme dohrávali bez další možnosti střídat. V brance nastoupil Petr Rajtmajer a svými zákroky především v 1. poločase náš tým podržel. V 1. poločase jsme se ujali vedení už v 8. minutě zápasu po trefě Jirky Dolejše, kterému nahrával Stano Jarabica. Místo toho, abychom přidali další branky, šancí bylo tzv. na 2 zápasy, tak jsme se v zakončení trápili a další branku přidal až ve 45. minutě opět Jirka Dolejš tentokrát doražením míče do prázdné brány po centru (střele) Radka Smolíka. Také soupeř se zkušenými hráči ve středu zálohy a na stoperu doplněn o mladíky se v 1. poločase prezentoval sympatickým výkonem, kdy spíše držel míč na svých kopačkách, vytvořil si také šance, které, jak již bylo zmíněno, zlikvidoval Petr Rajtmajer v naší brance. Už v 1. poločase musel ze hry odstoupit pro svalové zranění tvůrce hry Stano Jarabica, kterého nahradil Standa Strejc.

Do 2. poločasu nastoupil na pravou zálohu Honza Žiak místo Radka Smolíka, který se do zápasu ještě vrátil na levého beka místo zraněného Petra Švátory. Za poločasového stavu 2:0 pro nás opět sklapla a potvrdila se tzv. Csaplárova past (= pojem označující situaci ve fotbale, kdy po poločase jedno mužstvo vede 2:0, kvůli čemuž nabude dojmu, že má zápas pod kontrolou, ztratí koncentraci a umožní soupeři zápas vyrovnat nebo otočit, označení pochází od trenéra Josefa Csaplára), když jsme vědomi si náskoku polevili, soupeř toho využil hned v 50 minutě, kdy zůstal hostující útočník zcela osamocen v pokutovém území a umístěnou střelou k tyči snížil na 2:1. Aby toho nebylo málo, tak po našem faulu kopali hosté volný přímý kop, který hostující exekutor umístil nechytatelně do levého horního rohu („šibenice“) Rajtmajerovy branky. Od této chvíle se hrál vyrovnaný zápas, který nakonec na naši stranu překlopila chyba hostujícího hráče ve vlastní šestnáctce, kterou nechytatelnou střelou potrestal Honza Žiak. V 78. minutě se pískala penalta za ruku hostujícího hráče v pokutovém území. Na penaltu si věřil Jarda Pretzelmayer, který ji s přehledem proměnil. Odskočili jsme tak soupeři opět o 2 branky, což nás uklidnilo a do konce zápasu jsme přidali další 2 branky, nejdříve hattrick zkompletoval po pěkné kombinační akci Jirka Dolejš a poslední gól přidal v předposlední minutě zápasu svým druhým zásahem Jarda Pretzelmayer.

Naše béčko se tak mohlo radovat ze 3 důležitých bodů do tabulky III. třídy. Je nutno pochválit především Petra Rajtmajera v bráně a Jirku Dolejše, který kromě 3 gólů přinesl a přenesl na hřiště klid na kopačky svých spoluhráčů, udržel v útoku míče a prezentoval se tak celkově dobrým výkonem. Dále je potřeba pochválit i ostatní hráče, kteří se i přes neproměněné šance v 1. poločase, kdy už mohlo být o výsledku zápasu dávno rozhodnuto, nevzdali, a nakonec dotáhli zápas do vítězného konce. Uznání zaslouží rovněž hráči, kteří měli v nohách sobotní zápas za áčko (Stanislav Jarabica, Stanislav Strejc, Radek Smolík, Jaroslav Pretzelmayer, Jan Žiak i v zápase střídající Petr Švátora).

Do konce jarní části sezóny 2022/2023 odehraje mochtínské béčko ještě 2 zápasy, ve kterých se musí pokusit bodovat.

Zápas rozhodoval Patrik Cupl, na lajnách mu asistoval jako AR1 Ondřej Vávra a jako AR2 (laik) Jaroslav Pavlík, delegátem byl Václav Havlík. Hráno bez karet, 45 diváků.

Sestava Mochtína: Rajtmajer Petr, Karlubík Michal, Potužník Ladislav, Šup Ondřej, Švátora Petr, Smolík Radek, Podráský Jiří, Jarabica Stanislav (K), Švátora Jiří, Dolejš Jiří, Pretzelmayer Jaroslav, střídali Strejc Stanislav a Žiak Jan, připraven byl Tomáš Král

Branky: DOLEJŠ Jiří 3, PRETZELMAYER Jaroslav 2 (1 z PK), ŽIAK Jan – Mičkal, Petřík (VPK)

Další mistrovský zápas odehraje náš "B" tým mužů opět na domácím hřišti v Mochtíně, a to v neděli 4. 6. 2023 od 17:00 hod. s TJ Tatran Velké Hydčice, bude to opět důležitý zápas o 6 bodů.

Kategorie: Muži B
Zobrazeno: 447